The Silver Penny

Studio | dsq are delighted to have been part of the team, working alongside Kdpa & main contractor Sanderson, that helped produce the new Wetherspoons in Dublin's Abbey St; The Silver Penny. On the site of an old bank, the pub includes two bars; with the main bar at ground floor level, serving an impressive two storey space surrounded by a first-floor gallery complete and large roof light. This area forms the main hub of the interior while a second, more intimate, bar is situated in an ornate former banqueting room upstairs. It has high ceilings and period details, including a classically detailed entrance and marble fireplace.

DSC_0279.JPG

A small external terrace provides access to the first-floor gallery; whilst in the adjacent building, accessed via a glazed link, the former chapel has an opening glass roof to provide an outdoor dining experience.